Grondverbeteringsstablisatie

In Nederland - een land met veel grondsoorten van vette klei tot schrale grond en leemachtig materiaal - is het gewenst een oplossing te zoeken om deze voorhanden zijnde grondsoorten te kunnen toepassen in projecten. In veel gevallen kan dit met kalk of een andere toeslagstof verbeterd worden om meer richting een zanderige samenstelling te komen.

In veel gevallen wordt er in dezelfde werkgang ook cement of een toeslagstof doorgemengd om de grond te binden tot een fundering. Op deze manier kan van een bijna onbegaanbaar terrein een volwaardige fundering gemaakt worden. Bij deze toepassing is het van groot belang een gedegen verkennend onderzoek te doen om tot de juiste samenstelling van het funderingsmateriaal te komen.

Basismateriaal: - Vrijwel elk soort grond ( bestaande ) - Kalk - Cement - Eventueel toeslag stof (bijvoorbeeld Geosta®*)

*Geosta®  is een poedervormige hulpstof die bestaat uit alkalische en minerale bestanddelen een mix van complexe elementen. Door een chemische reactie in organische en anorganische stoffen, wordt een eindproduct verkregen met aanzienlijke positieve, mechanische en fysische eigenschappen.

Het is een milieuvriendelijk product, gecertificeerde rapporten van verschillende onderzoekbureaus van diversen landen zijn op verzoek verkrijgbaar. Geosta® staat voor Geologisch Stabiliseren.  

Grondverbetering

Uitgelicht Project

Projecten

Uitgelicht project: Bedrijfsterrein Klop te Vianen

Locatie - Bedrijventerrein Vianen Freestechniek - System.String[]
 

Toepassingen

  • Vorige
  • Volgende