Uitbreiding Vliegveld Lelystad

Om luchthaven Schiphol richting toekomst te ontlasten, is het noodzakelijk om vanaf april 2019 vanaf vliegveld Lelystad vakantievluchten te kunnen uitvoeren.

Dura Vermeer realiseert in opdracht van vliegveld Lelystad de noodzakelijke uitbreiding van de luchthaven. Dit houdt de verlenging en verbreding van de huidige start- en landingsbaan in, de aanleg van een taxibaan en opstelplaatsen voor de vliegtuigen. Tevens worden er nieuwe parkeerplaatsen en een nieuwe terminal gerealiseerd.

Om de bereikbaarheid rondom het vliegveld te vergroten, werd al in 2016 gestart met het aanpassen van de wegen rondom de luchthaven. Freesmij heeft hiervoor ook het nodige freeswerk gedaan. In augustus en september 2017 heeft Freesmij vervolgens de oude landingsbaan van de luchthaven gefreesd. Deze werd in fases tot op fundering gefreesd. Ook werd de onderliggende fundering (zandcement) gefreesd. Dit was een enorme klus met gestelde deadlines omdat de vliegtuigen gebruik moesten blijven maken van de beperkte landingsbaan.

In september en oktober 2017 start Dura Vermeer met de aanleg van de complete nieuwe startbaan (nieuw ca. 2.500 m1/oud was ca. 800 m1). De taxibaan en terminal zijn eveneens in aanbouw. Tevens wordt in oktober 2017 een agrac fundering door Freesmij gerealiseerd t.b.v. nieuwe parkeerplaatsen bij de terminal. Het complete werk moet gerealiseerd zijn in april 2019. Het totale werk is opgedeeld in 6 fases. Daarna moeten de eerste charters landen voor de diverse vakantiebestemmingen.

Opdrachtgever

Dura Vermeer

Wanneer

september 2017

Tijdsbestek

augustus - september 2017

Locatie

Lelystad Airport

Inzet Freesmij

K-2200

Soort werk

Frezen