Road to Glory TT Assen

In september 2019 heeft BAM Wegen Noord van het TT Circuit Assen de opdracht gekregen om de gehele deklaag van het circuit en ook de pitlane te vervangen. BAM Wegen heeft deze klus in de vorm van een bouwteam aangenomen. De kwaliteit stond hierbij bovenaan de wensenlijst van opdrachtgever TT Circuit Assen.

Doordat de kwaliteit bovenaan de wensenlijst van de opdrachtgever stond, koos Freesmij ervoor het geheel te frezen met behulp van de Road Profiler en de nieuwste aanwinst op het gebied van technologie en machine: de K-2200 Fi op 3,80 rol. Door de breedte van het circuit werd ervoor gekozen een groot deel samen uit te voeren met de K-1500 op diamantbeitels (vlakheid).

De keuze voor deze frees en 3,80 rol heeft te maken met het feit dat deze machine autonoom met de Road Profiler kan frezen. De vele verschillende verkantingen in de baan die een circuit als dit heeft, zijn hierdoor op de beste manier te frezen. Door de rijsnelheid aan te passen aan de maximale nauwkeurigheid werd het beste resultaat achtergelaten voor het asfalt. Freesmij kreeg voor dit project een week de tijd om het geheel te frezen. Week 2 was voor andere werkzaamheden bedoeld en week 3 heeft de BAM het asfalt verwerkt. Een mooi stukje samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Totaal moest er ruim 50.000 m2 deklaag worden vervangen op het daadwerkelijke circuit en nog eens 7.000 m2 in de pitlane.

 

Opdrachtgever

BAM Wegen Regio Noord

Wanneer

december 2019

Tijdsbestek

één week (november 2019)

Locatie

TT Circuit Assen

Inzet Freesmij

K-1500, K-3800, beide met Road Profiler

Soort werk

Frezen