Schuimbitumen Teisterbantlaan Tiel

In het groot onderhoud van de gemeente Tiel, aangenomen door Roelofs Groep, zit een deel van de Teisterbantlaan. Deze moet worden gereconstrueerd en de wegindeling wordt hierbij aangepast om een veiliger wegprofiel te creëren.

De oude uit slakken bestaande fundering zou volgens het bestek moeten worden opgebroken en afgevoerd. Samen met ESHA, Freesmij en de Roelofs Groep is er nagedacht om dit op een slimme manier te realiseren, de slakken te hergebruiken als ook het teervrije deel van de asfaltconstructie. De teerhoudende deklaag is traditioneel gefreesd en afgevoerd. De resterende asfaltlaag en oude fundering is hergebruikt in de vorm van een schuimbitumenfundering. Het grote voordeel van deze constructie is dat er geen of weinig dure grondstoffen worden afgevoerd en de nieuwe fundering een flexibel karakter heeft. Hierdoor komen de oude reflectiescheuren van de slakkenfundering niet meer terug. Ook kan de nieuwe asfaltconstructie dunner worden gedimensioneerd.

Het verkennend en milieutechnisch onderzoek is op voorhand gedaan door AKC uit Venlo. De fundering is gemaakt door Freesmij. Dit vanaf het voorfrezen tot en met de afgerolde laag waarop Roelofs in de komende weken een asfaltconstructie gaat aanbrengen. Een bijkomend voordeel van deze schuimbitumen fundering is dat de weg voor plaatselijk verkeer al na een uur bereden kan worden waardoor stremming en grote omleidingen niet nodig zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze info pagina over schuimbitumen.

Meer informatie over het project vindt u op de site van Roelofs en Gemeentewerken.

 

Opdrachtgever

Roelofs Groep

Wanneer

maart 2016

Locatie

Teisterbantlaan, Tiel

Inzet Freesmij

KS-2401

Soort werk

Stabiliseren

 

Foto's