Schuimbitumen Oostweg Enschede

De afsluiting van de N35 door Rijkswaterstaat gaf de gemeente Enschede de mogelijkheid onderhoud te plegen aan de Oostweg. Dit werk is in een bouwteam-verband in korte tijd voorbereid en uitgevoerd

“Rijkswaterstaat sluit vanwege onderhoud de N35 af. Hiermee werd voor ons snel duidelijk dat de Oostweg, een belangrijke toegangsweg voor Enschede, in die periode ook nauwelijks gebruikt kan worden. Waarom dan niet gelijktijdig de verouderde Oostweg reconstrueren?” In een recordtempo werd het werk georganiseerd en voorbereid. “Van de nood een deugd maken”, aldus Paul Koekkoek, adviseur wegen van de gemeente Enschede.

Vanwege de korte tijd heeft de gemeente Enschede samen met Heijmans, Steggink Infra, Esha en Freesmij in bouwteam verband gezocht naar een constructieve oplossing. Deze is gevonden in de toepassing van schuimbitumen.

 Sterk verbeterde techniek

Paul Koekkoek: “Wat ieder wegenbouwproject planningtechnisch lastig maakt zijn de vele transportbewegingen. Deze worden door de omgeving als hinderlijk ervaren. Oud restmateriaal wordt afgevoerd en nieuw materiaal komt terug. Door middel van de techniek die Schuimbitumen Stabilisaties heet, wordt dit sterk gereduceerd. Alle bestaande materialen worden ter plaatse vermengd, met toevoeging van schuimbitumen en cement tot een nieuwe draagkrachtige ondergrond. “De gemeente Enschede heeft zichzelf als doel gesteld om de CO2 uitstoot drastisch te verminderen. Bovendien worden er geen kostbare grondstoffen verspild. Een prachtig voorbeeld van duurzaamheid en de investeringskosten worden ook nog eens teruggebracht!”

Voor een indruk van het project klik op de volgende link.

 

 

Opdrachtgever

Heijmans

Wanneer

mei 2016

Tijdsbestek

1 week

Locatie

Enschede

Inzet Freesmij

WR2500SK en WR240i

Soort werk

Stabiliseren

 

Foto's