Schiphol Buitenveldertbaan

In maart en april 2016 heeft Freesmij voor Heijmans op Schiphol een grote freesklus geklaard. Dit keer was de Buitenveldertbaan de uitdaging, ca. 50.000 ton frezen.

Het werk bestond uit het frezen van Anti-Skid, profiel frezen en het frezen van fundering langs de goten. Deze laatste dienden alle vervangen te worden. Het hele arsenaal van Freesmij heeft hier zijn dienst bewezen: van K-500 tot de K-3800 frees. Deze machinetypen werden allemaal ingezet om de uitdagende klus te klaren. 

Ook bij dit werk heeft Heijmans gebruik gemaakt van de expertise van Freesmij m.b.t. het frezen met de Roadprofiler (3D frezen). Na eerdere projecten met de Roadprofiler op Schiphol, heeft Heijmans van het 3D frezen min of meer haar standaard gemaakt. Dit te meer door de kennis en ervaring van de Freesmij machinisten gecombineerd met de nauwkeurigheid van het frezen met de Roadprofiler. Inmiddels heeft het overgrote deel van de machinisten het werken met de Roadprofiler onder de knie en geeft dit de gewenste resultaten zowel voor de klant als voor Freesmij.

Het project is door Schiphol middels een korte film fraai in beeld gebracht.

 

Opdrachtgever

Heijmans

Wanneer

april 2016

Tijdsbestek

90 uur profielfrezen met de Roadprofiler (3D)

Locatie

Schiphol Buitenveldertbaan

Inzet Freesmij

K-500/K-1000/K-1500/K-2100/K-2200/K-3800

Soort werk

 

Foto's