Rotterdam Spinozaweg - Kreekhuizenplein

De Spinozaweg in Rotterdam IJsselmonde is een belangrijke verkeersader in Rotterdam Zuid. De weg wordt intensief gebruikt door doorgaand verkeer van en naar de snelwegen A15 en A29 alsmede stads- en streekbussen. Daarnaast is dit een van de 14 blackspots die de gemeente Rotterdam in 2017 wil verbeteren. De ervaring leert dat de kans op ongelukken hierdoor afneemt met gemiddeld 50% – 75%.

Blackspots zijn gevaarlijke kruispunten of weggedeelten, waar in drie jaar tijd meer dan zes ongelukken met letsel plaatsvonden. De werkzaamheden om een blackspot veiliger te maken, variëren enorm. Van het aanbrengen van een voetgangersoversteek of drempels, het plaatsen van een verkeerslicht of vloeiender maken van een bocht, tot aan de aanleg van een compleet nieuwe rotonde. Rotterdam doet er van alles aan om het veiliger te maken op de weg. Tussen 2015 en 2018 wil de gemeente 40 blackspots hebben aangepakt.

Freesmij verzorgt het freeswerk op dit project voor Dura Vermeer West-Zuid. Door planningsoverleg met het uitvoeringsteam wordt vooraf bekeken wat de meest efficiënte machine is om het werk binnen de gestelde tijd gereed te krijgen.

 

Opdrachtgever

Dura Vermeer West-Zuid

Wanneer

februari 2017

Tijdsbestek

ca. 6 maanden

Locatie

Spinozaweg en gedeelte Kreekhuizenplein, Rotterdam

Inzet Freesmij

W50, W100, W1500, W2200

Soort werk

Frezen

 

Foto's