N59 Energy highway

In week 32 van de bouwvak, heeft Freesmij haar steentje bijgedragen aan de reconstructie van de N59. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd in opdracht van Heijmans.

De N59 is belangrijk voor de bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Met vernieuwende maatregelen werd de verkeersdoorstroming, en dus de bereikbaarheid verbeterd.

Op het drukste deel van de N59 worden de rijstroken van elkaar gescheiden. Dit gebeurt tussen knooppunt Hellegatsplein en afslag Den Bommel. Dit is een grote verbetering van de verkeersveiligheid. 

Op het gebied van duurzaamheid zijn CO₂-afname en circulariteit de belangrijkste onderdelen van dit project.  Zo draagt het project N59 bij aan de grote uitdagingen van deze tijd. Freesmij heeft de werkzaamheden uitgevoerd met machines die zijn voorzien van de schoonste en zuinigste motoren van dit moment, draaiend op HVO 100.

Het werk van Freesmij bestond uit het verwijderen van markeringen, Zoab deklaag en het profileren van de onderlagen. Totaal werd 50.000 m2 Zoab verwijderd en 65.000 m2 onderlaag geprofileerd.

 

Opdrachtgever

Heijmans Dordrecht

Wanneer

augustus 2023

Tijdsbestek

4 dagen

Locatie

N59 Hellegatsplein-Den Bommel

Inzet Freesmij

2 st K-2200, K-150, diverse K-100 en K-500 machines

Soort werk

Frezen