Optimaal hergebruik freesmateriaal N36

BAM Wegen Noord Oost heeft in november 2017 het project ZAMEN Perceel Oost van Rijkswaterstaat aangenomen. Onderdeel van dit bestek is het vervangen van de deklaag en het maken van een verbreding aan weerszijden van de N36 tussen Beerzerveld en Almelo. Dit over een lengte van 20 km.

Voor verbreding van de rijbaan aan weerszijden werd gekozen voor een AGRAC fundering. Vanwege de korte uitvoeringsduur alsmede de veiligheid op het werk, werd ervoor gekozen zo min mogelijk vervoersbewegingen te laten plaatsvinden. Freesmij maakte daarom een stortkoker om het freesmateriaal direct van de weg in het cunet te deponeren. Door het freesmateriaal door deze koker te laten gaan, kwam het bijna verdicht in het cunet. 

Na deze handeling werd het materiaal met een grader op de goede hoogte gebracht. Hierna volgde een dubbele liplas. Kort hier achteraan werd de AGRAC fundering gemaakt middels een cementspreider en een meter mengfrees. Het geheel wordt afgedekt met 3 lagen asfalt. Mooi staaltje samenwerking tussen alle betrokken partijen. Daarnaast een ultieme vorm van hergebruik van freesmateriaal!

Zie ook onderstaande impressies van het werk (afspelen via Google Chrome of Firefox):

 

 

Opdrachtgever

BAM Wegen Noord Oost

Wanneer

juli 2018

Tijdsbestek

2018 - 2019

Locatie

N36 tussen Beerzerveld en Almelo

Inzet Freesmij

K-3800 (met Road Profiler), K-1000, Cementspreider

Soort werk

Stabiliseren, Frezen

 

Foto's