Herinrichting Laan 1940-1945 Maassluis

BAM Wegen Regio West heeft in december 2014 samen met nog vier andere aannemers ingeschreven op het werk Herinrichting Laan 1940 - 1945 van de gemeente Maassluis. Belangrijke factoren bij de gunning waren onder andere de uitvoeringswijze en tijdsduur (lees EMVI score).

Voorwaarde voor uitvoering van het bestek was nl. dat er 6 dagen per week 12 uur per dag moest worden gewerkt (van 06.00 uur t/m 22.00 uur). Uiteindelijk heeft de BAM het werk gegund gekregen op zowel beste plan als aanneemsom.

Na de gunning is het projectteam van BAM in maart met de voorbereidingen gestart, hetgeen uiteindelijk resulteerde in 3 LEAN-sessies. In deze sessies zijn alle projectleden van de aannemer, onderaannemer en zelfs de opdrachtgever bij elkaar geweest om gezamenlijk van uur tot uur te kijken waar, wat en hoe iemand iets uitvoert. Op deze wijze werd de planning helemaal geoptimaliseerd en werden vroegtijdig mogelijke knelpunten ondervangen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een planning waarbij 11 weken lang 6 dagen per week moet worden gewerkt. Zou er regulier gewerkt worden, dan zou de uitvoeringstijd uitkomen op ca. 6 maanden. Dat was voor de gemeente Maassluis voor deze drukke doorgaande weg echter geen optie.

Freesmij zal nu de ene keer om  06.00 ’s morgens met 2 machines moeten starten en de andere keer om 14.00 uur ’s middags. Anders dan Freesmij gewend is. Door deze strakke planning is nu al bekend dat ook freeswerk verricht zal moeten worden op de zaterdag vóór Pinksteren. Freesmij zal dan met 2 stuks K-2200 machines om 14.00 uur moeten starten.

Voor Freesmij bestaan de werkzaamheden uit totaal ca. 10.500 ton asfalt slopen, hetgeen in 4 fases wordt uitgevoerd. Op 8 april 2015 werd gestart met fase 1, waarbij Wethouder Kees Pleijsier Freesmij op de frees kwam helpen met de eerste meters freeswerk. De BAM zal het werk uiteindelijk opleveren in week 27.  Al met al vergt dit project van iedereen die bij het werk is betrokken een flinke inzet en extra inspanning. Vanzelfsprekend met als doel een mooi eindresultaat te realiseren.

Opdrachtgever

BAM Wegen Regio West

Wanneer

april 2015

Tijdsbestek

11 weken

Locatie

Maassluis

Inzet Freesmij

K-2200

Soort werk

Frezen