Groot Onderhoud N231b

De provincie Zuid-Holland voerde van 1 september 2014 tot 27 september 2014 groot onderhoud uit aan de N231 bij Nieuwkoop en Nieuwveen.

Het betrof het weggedeelte vanaf de rotonde Nieuwveenseweg in Nieuwkoop tot de rotonde Achterweg / Provinciale weg (N231) / Oude Spoorbaan  in Nieuwveen.  De provincie voerde de werkzaamheden uit om de weg volgens nieuwe inzichten duurzaam veilig in te richten. Zo werd onder meer het asfalt aan de hoofdrijbaan, de parallelweg en het fietspad verbeterd en werden onveilige doorsteken tussen de parallelweg en hoofdrijbaan aangepast.

In opdracht van Dura Vermeer Infrastructuur BV Zuid West (Rotterdam) startte Freesmij op 1 september met de werkzaamheden. Deze bestonden onder meer uit het frezen van de rijbanen met bijbehorende rotondes en parallelweg. De totale lengte van het te frezen traject bestond uit circa 6,5 kilometer. Aansluitend werd deze weg weer geasfalteerd met in het kielzog van de frezen o.a. de asfaltmachine van Freesmij met bemanning. Op dit project waren dus 2 van de 3 disciplines van Freesmij elke nacht vertegenwoordigd.

De freeswerkzaamheden hebben in totaal 15 nachten in beslag genomen. Dit alles gebeurde in de periode 1 tot en met 19 september 2014 (zonder weekenden), waarbij afwisselend machines van diverse groottes - van K-500 tot K-2200 frees - hun klus klaarde.

Belangrijk was dat de werkzaamheden ’s nachts werden uitgevoerd. Een van de voorwaarden was namelijk dat overdag het verkeer weer gebruik kon maken van de weg, dus de werkzaamheden moesten om 06:30 uur gereed zijn zodat de weggebruikers ongehinderd de wegen konden berijden.

Opdrachtgever

Dura Vermeer Infrastructuur BV Zuid West (Rotterdam)

Wanneer

september 2014

Tijdsbestek

3 weken

Locatie

N231b - Nieuwkoop

Inzet Freesmij

K-2100/K-2200, K-1500, K-1000 en K-500

Soort werk

Frezen, Asfalteren