Groot Onderhoud A6 Lelystad-Noord - Ketelbrug

De snelweg A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug is in beide richtingen toe aan groot onderhoud en verbredingen. Dit over een afstand van ca. 10 kilometer.

Heijmans heeft in 2020 het onderhoud A6 Lelystad Noord - Ketelbrug aangenomen.
Zij hadden het beste plan om de werkzaamheden uit te voeren. Hergebruik van materialen en inzet bestendige grondstoffen hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Freesmij werd door Heijmans gevraagd mee te denken en om een inzetplanning frezen te maken voor de werkzaamheden. Voor dit project betreft dat voornamelijk sloop- en profielfrezen.

In de periode februari - juni 2021 zal Freesmij het asfalt gedeeltelijk tot op de fundering verwijderen. Daarna zal ook d.m.v. frezen de fundering worden verwijderd. Daar waar geen complete vervanging nodig is, zal door Freesmij alleen de deklaag worden verwijderd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in diverse weekenden van vrijdagnacht tot en met maandagochtend, waarbij de weg compleet zal worden afgesloten. Per fase zullen hoeveelheden worden gefreesd van 8.000 tot 18.000 ton. Daarnaast wordt in een 4-0 systeem ook twee maal een fase uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag. Deze werkzaamheden bestaan dan uit het compleet verwijderen van 3 km weglengte asfalt en fundering (totaal ca. 37.500 ton). Hiervoor worden dan 3 W200 frezen ingezet in een dubbele shift per dag.

Opdrachtgever

Heijmans Grote Projecten

Wanneer

april 2021

Tijdsbestek

van februari tot juni 2021 (6 maanden)

Locatie

A6 Lelystad Noord - Ketelbrug (beide richtingen)

Inzet Freesmij

8 tot 10 x K-2200, 1 tot 2 x K-500 (weekenden), 3 x K-2200 (doordeweeks)

Soort werk

Frezen

 

Foto's