Nieuws

Sleuteloverdracht

16 april 2015

Duurzame sleuteloverdracht Scania

Nieuws

Vandaag hebben 8 Freesmij machinisten een training gekregen om hun nieuwe Scania's zo effectief mogelijk te gebruiken. "Vroeger volstond een sleuteloverdracht en een introductie van een kwartier, maar met de intrede van de computer & software in de vrachtwagen is dat niet meer toereikend" begon Rolf Speelman, trainer van de Scania Driver Academy, de trainingsdag.

De training wordt nu gegeven, een paar weken nadat de nieuwe Scania in ontvangst is genomen en de eerste kilometers zijn afgelegd. Met de opgedane ervaring, en de nodige vragen, ga je nu de op de trainingsdag aan de gang. Vier ervaren trainers waren aanwezig om de acht collega's van Freesmij volledig vertouwd te maken met hun nieuwe vrachtwagen. De training bestond uit:

  • de theorie van alle nieuwe techniek in de auto
  • uitleg in de auto zelf
  • het nieuwe, daadwerkelijk, rijden met de combinatie

Rolf Speelman: "De chauffeurs vormen de allerbelangrijkste factor voor een zuinig brandstofverbruik en bij de slijtage van banden en onderdelen, evenals voor de veiligheid op de weg.

De Scania Driver Training kan zelfs de meest ervaren chauffeurs helpen om zuiniger en veiliger te rijden, en dit kan een uitermate positief gevolg hebben voor uw resultaten. U kunt alleen al voor brandstof rekenen op een besparing van ongeveer 10%, met een aanzienlijke vermindering van emissies. Bovendien gaan de banden langer mee, gaat de aandrijflijn langer mee en wordt er minder olie verbruikt. Uiteindelijk resulteert dit in lagere kosten".

Aan het eind van de middag reden de Freesmij collega's met alle opgedane kennis, duurzaam, huiswaarts. Extra meegenomen is dat de cursus ook bijdraagt aan de verplichte nascholing voor chauffeurs code 95.

code95

Volgende week donderdag gaan de volgende acht collega's met hun Scania's naar de training in Eindhoven.

Bakwagen2