Nieuws

Duurzamer Frezen

26 mei 2013

De nieuwste generatie freesmachines zorgt voor flinke besparingen op brandstof- en beitelverbruik. Met de levering van 13 nieuwe halve meter machines van Wirtgen is de volledige vloot van Freesmij nu geschikt voor Het Nieuwe Frezen.

Nieuws

Wirtgen heeft eind februari 2013 13 nieuwe halve meter freesmachines geleverd aan Freesmij. Alle halve meter machines zijn nu van het type DC (92kW) en voorzien van een laadband. De machinisten hebben in Windhagen een speciale training gehad om de duurzame mogelijkheden van deze nieuwe machines optimaal te benutten.

Het zogenaamde Nieuwe Frezen is te vergelijken met Het Nieuwe Rijden. De machinist kan het toerental van de Stage 3A motor van de freeswals zelf aanpassen aan de omstandigheden van het asfalt. Daarmee wordt het verbruik van zowel gasolie als beitels gereduceerd. Met deze levering door Wirtgen zijn nu alle 50 cm, 1 meter en 1,50 meter machines van Freesmij geschikt voor duurzaam frezen. Daarmee levert Freesmij opnieuw een bijdrage aan haar doelstellingen rond CO2-reductie.

Duurzamer Frezen foto 1