Nieuws

Freesmij triple XL

28 februari 2013

Op 26 mei jl. 2013 arriveerde in Amsterdam een schip met bijzondere lading. Het gaat om een extra brede freesmachine uit Amerika, aangekocht door Freesmij.

Nieuws

Deze indrukwekkende machine verwijdert in één keer het asfalt van een hele rijbaan. Met de komst van deze machine, kan Freesmij voor haar werk nu drie XL machines inzetten. Een prestatie die door geen enkele andere onderneming in Europa kan worden geëvenaard.

Het frezen van een complete rijbaan van 3 meter 80 breed biedt belangrijke voordelen. Met name op het gebied van efficiëntie en capaciteit. Omdat er maar één gang nodig is en er meteen een strak en vlak freesbeeld ontstaat, kan er veel eerder worden geasfalteerd.

Zeker bij wegdekrenovaties die vaak in het weekend plaatsvinden, is dat goed nieuws voor opdrachtgevers en voor weggebruikers. De K3800 is voorzien van het nieuwste type freeswals met maar liefst 300 beitels. Het motorvermogen is ruim 900 PK. In een uur kan men 2.500 m2 ZOAB frezen. Freesmij uit Mijdrecht heeft nu drie machines die op deze breedte kunnen frezen en is daarmee uniek in Europa.

Freesmij Triple XL foto 1