Henk Vreeswijk

Wat ik voor Freesmij deed

In Utrecht studeerde ik aan de Hogeschool Built Environment, toen heette dat HTS Weg en Waterbouw. Aansluitend heb ik in Groningen de Post-HBO opleiding Bedrijfskunde aan de Hogeschool gevolgd. Mijn eerste werkervaring was als materieelcoördinator en uitvoerder bij Dura Vermeer. Maar na vijf jaar, in 1993, startte ik bij Freesmij als regioleider. Daar waar operationele acties met mens en machine plaatsvinden, daar ligt mijn affiniteit.

Thuis komen

Geboren in bouwjaar 1964 in Huizen, ben ik via Utrecht uiteindelijk in Hoofddorp beland. Onder de rook van Schiphol, één van onze grootste werklocaties, leggen mijn vier jongens meteen beslag op me zodra ik over de drempel stap. Hoofddorp is onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. In het Haarlemmermeersebos mag ik graag hardlopen, goed voor de lichamelijke en geestelijke conditie. Ff lekker de ‘kop’ leeg, dan ontstaan vaak frisse ideeën.

Freesmij

Freesmij freest inmiddels meer dan 45 jaar. Innoveren is voor deze ‘jonge’ techniek essentieel en daarom belangrijk voor Freesmij. Door de jaren heen zijn onze machines steeds beter en betrouwbaarder geworden. De klant ziet een beter product op de weg en betaalt een lager tarief.

Specialisme

Inmiddels ben ik allround, zeker nu Nederlandse Frees Maatschappij BV naast Freesmij met frezen en stabiliseren ook onderdak biedt aan Multicell met schuimbeton en combinatiedeklagen. Al de disciplines vragen specialistische kennis en materieel. Om vakmensen dus!

Henk Vreeswijk 2

Project wat me is bijgebleven

Freesmij staat niet alleen in de wereld. In Europees verband zijn we lid van de VESF (Europese vereniging van freesbedrijven). Binnen Nederland lid van EVO en Bouwend Nederland. Bij de VESF en Bouwend Nederland ben ik bestuurlijk actief. Voor mij feitelijk allemaal projecten om ervaringen te delen, belangen te behartigen en nieuwe kennis op te doen. Eén project in het bijzonder: Vakgroep Specialistische Wegenbouw. Als voorzitter heeft dit mijn speciale aandacht.