Marco Wilson

Regioleider West-Noord

Regioleider Marco Wilson legt uit: “We hebben iedere dag 85 machines op de weg. Dus we hebben van alle maten en soorten verschillende machines. Van 50 cm tot 3.80 meter. En door onze schaalgrootte kunnen we ook zo flexibel zijn.

We zijn het enige bedrijf dat een centrale planning heeft en daarnaast ook decentraal gevestigd is met Regioleiders in 8 verschillende regio’s. Hierdoor zitten we altijd dicht bij de klant, dus ook letterlijk in de buurt.

Onze bereikbaarheid is 7 dagen in de week 24 uur per dag. Overdag is de Regioleider aanspreekpunt of kan er contact worden gelegd via kantoor. Buiten kantoortijden staat de telefoon doorgeschakeld naar onze boodschappendienst. Van onze 8 Regioleiders in het land, hebben er altijd 4 dienst. En onze boodschappendienst weet exact wie ze op welk moment moeten hebben voor welke regio. Je ziet dus ook dat als onze klanten buiten kantoortijden contact willen leggen ze via de boodschappendienst de juiste persoon aan de telefoon krijgen.

Flexibiliteit vertaalt zich ook in het feit dat onze machinisten allemaal allround zijn. Een machinist die op een halve meter bij Freesmij begint en daar een aantal jaren op heeft gedraaid, gaan we dooropleiden. Dat kan dan bijvoorbeeld op een grote machine zijn. Dit moet natuurlijk zowel voor Freesmij als voor de machinist zelf passen. Ik denk dat zo’n 85% van onze machinisten op meerdere machines kunnen draaien. Er zijn er zelfs bij die op alle machines kunnen draaien. Dat heeft voor ons als voordeel, dat we nog flexibeler worden. Maar ook een machinist die op het werk is met een meterfrees kan zien - als er morgen een halve meter frees komt of een grote machine -  wat belangrijk is voor hem om vandaag in ieder geval te maken, zodat morgen zijn collega met een andersoortige machine ook weer zijn werk op de juiste manier kan doen. Het allroundschap maakt hem een completere machinist”.