Verbreding A27/A1

In 2018 werd er hard gewerkt aan de verbreding van de A27/A1. Dit over een traject van circa 23,5 km. De belangrijkste maatregelen gebeurden op het traject Utrecht-Noord - Knooppunt Eemnes (A27) en op het traject Knooppunt Eemnes aansluiting Bunschoten-Spakenburg (A1).

Op het eerste traject ging de A27 van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken. Op het tweede traject ging de A1 van 2 x 2 naar 2 x 4 rijstroken. Ook werden de aansluitingen bij Hilversum en Bilthoven aangepast.

Er is in 2018 enorm veel werk verzet op dit traject. Als weggebruiker zag je hier elke week weer veranderingen, zeker in de afbouwfase. Gefaseerd in de weekenden werden alle nieuwe deklagen aangebracht en aangepaste aansluitingen in gebruik genomen.

Voor Freesmij is dit een bijzonder project geweest waarbij in 5 weekenden heel veel werk werd verzet. Twee weekenden op de A1 en drie op de A27. Tussendoor werd ook Knooppunt Eemnes nog aangepakt.

Wekelijks was er met de diverse disciplines planningsoverleg. Hier bespraken we de gekozen uitvoeringswijze met randvoorwaarden en bepaalden we gezamenlijk de daarbij horende inzet van mensen en middelen. Dit was elke keer weer een uitdaging door wisselende omstandigheden op dit drukke traject met veel kunstwerken en aansluitingen. Ook de veiligheid voor de werknemers was steeds een belangrijk item, met name door de transportbewegingen. Hiervoor werd veel gebruik gemaakt van tussendepots, waarmee de drukte in de werkvakken beperkt kon worden en het proces beter beheerst. Eind 2018 is het project gereed.

 

Opdrachtgever

3Angle (Heijmans, 3i Investments en Fluor)

Wanneer

december 2018

Tijdsbestek

1 jaar

Locatie

A27/A1

Inzet Freesmij

alle machinestypes

Soort werk

Frezen

 

Foto's