Onderhoud N221/N237 Stichtse Rotonde

In 2004 heeft KWS Infra Utrecht in opdracht van de gemeente Amersfoort de rondweg Zuid gereconstrueerd, met daarbij als extra werk de Stichtse Rotonde. Onderdeel van de aanbesteding was het jaarlijks onderhoud voor een periode van 15 jaar en, na deze 15 jaar, het vervangen van de deklagen. Voor die tijd was dit een vooruitstrevend en innovatief project.

Na 15 jaar onderhoud moesten de deklagen vervangen worden. Het freeswerk heeft Freesmij in drie fasen uitgevoerd in drie achtereenvolgende weekenden van vrijdagavond 20.00 uur tot zondagavond. Dit om de hinder voor het wegverkeer te beperken. Zondagavond 29 september werd het werk afgerond. In totaal is 44.000 m2 deklaag asfalt vervangen. 

Freesmij werd in een vroeg stadium bij de voorbereidingen betrokken om een optimale uitvoering te kunnen garanderen. Door middel van diverse planningssessies is Freesmij tot de gekozen uitvoeringsplanning gekomen. Tijdens de realisatie heeft Freesmij hierdoor met alle partijen een goed resultaat behaald.

 

Opdrachtgever

KWS Infra Utrecht

Wanneer

september 2019

Tijdsbestek

3 weekenden

Locatie

N237, rotonde Utrechtseweg en N221 tussen Stichtse Rotonde en A28

Inzet Freesmij

W220, W150 en W50

Soort werk

Frezen

 

Foto's