Marcel Keuskamp

+31 (0)6 10 42 67 40 - mkeuskamp@freesmij.nl

 

Wat ik voor Freesmij deed

Na het afronden van mijn MTS weg- en waterbouw te Rotterdam in 1996, ben ik begonnen als asfalt- en materieel coördinator bij Heijmans Barendrecht. Hier plande ik de inzet van de asfaltploegen en eigen materieel, waaronder de W1000 frees. Na 4 jaar plannen ben ik de uitvoering in gegaan. Hierin ben ik bij Heijmans actief geweest tot 2005. Toen besloot ik te verhuizen naar het prachtige Hoge Noorden, waar ik bij BAM wegen Noord terecht ben gekomen. Hier ben ik begonnen als projectleider op diverse asfalt onderhoudsbestekken in de noordelijke 3 provincies. In 2012 ben ik Rayonmanager (bedrijfsleider) geworden voor het rayon Groningen. Hier heb ik vanuit een andere rol en met dus wat meer afstand de onderhanden werken uitgevoerd.

In 2015 kreeg ik de kans om te gaan werken voor de Freesmij, als regioleider Noord. Voor mij inmiddels een zeer bekende partij.

Thuis komen

Ik ben geboren op 9 september 1975 te Breda. Eerste levensjaren gewoond in Etten-Leur en daarna zijn we verhuisd naar Ridderkerk. Hier heb ik tot mijn 20ste gewoond en ben toen verhuisd naar Rotterdam, waarna ik in 2000 ben gaan samenwonen met mij nu huidige vrouw Pauline in Oud- Beijerland. Hier zijn mijn kinderen Anna (11 jaar) en Seppe (9 jaar) geboren. Na de komst van Seppe zijn we verhuisd naar Oosterhesselen. Dit is een rustig maar prachtig dorpje in de zuidoost hoek van Drenthe. Waar ik woon in een inmiddels geheel verbouwde boerderij.

Freesmij

Vanuit mijn vorige werkgevers ken ik de Freesmij als een zeer professionele en goed georganiseerd bedrijf. Nu, ben ik de Freesmij (buiten het hierboven omschreven) gaan leren kennen als een bedrijf dat open staat voor ideeën, mogelijkheden en innovaties. Freesmij is plat georganiseerd, waarin de lijnen duidelijk en kort zijn. We staan dicht bij de klant, ofwel “smid om de hoek” zowel voor kleine als grote klussen en bedrijven. Dit “dicht bij de klant staan” is een van de belangrijkste taken in mijn Regio Noord.

Regioleider Noord: o.a. Heerenveen, Veendam, Emmen, Drachten, Leeuwarden, Dokkum, Groningen, Ameland, Terschelling, Texel, Meppel.

 

Marcel Keuskamp

Specialisme

Door mijn achtergrond in de aannemerij ken ik de problemen en de mogelijkheden binnen de wegenbouw redelijk tot goed. Tevens kan ik, door mijn brede opleiding / opvoeding inspelen of begrip hebben voor bepaalde situaties die herkenbaar zijn voor een ieder. Het specialisme frezen heeft vaak grote impact, zowel logistiek als in de voorgang op het verdere verloop van de werkzaamheden binnen de wegenbouw. Denk aan bijv. direct asfalt na frezen. Tevens het omgaan met “de klant” staat bij mij centraal.

Project dat me is bijgebleven

Eigenlijk zijn dat er twee. De eerste is uit mijn begin jaren in de aannemerij. Dit is de realisatie van de infrastructuur bij de aanleg van de tweede Benelux tunnel (CIB 2) in Rotterdam. Hierin kwamen alle facetten uit de wegenbouw naar voren. Ook de samenwerking met alle combinanten was voor mij een erg positieve ervaring. Alle voordelen van deze samenwerking werden benut in dit project.

Het tweede project wat is me is bijgebleven is het Vorstschade bestek RWS Noord Nederland in 2009. Dit project hield in het vervangen van deklagen en tussenlagen op de Noordelijke snelwegen, maar dan in een erg kort tijdsbestek. De uitdaging zat hem met name in het logistieke gedeelte door de grote hoeveelheden die elke nacht verwijdert en verwerkt moesten worden. Het werken in een vooraf gekozen teamverband was hiervoor het succes.