In de praktijk

Machinist zijn bij Freesmij is een geweldige baan. Mits je uit het juiste hout bent gesneden. Het is een baan vol afwisseling. Met veel vrijheid én veel verantwoordelijkheid.

Na een stevige opleiding werk je zelfstandig aan de weg. Onregelmatige werktijden zijn heel gewoon.’s Ochtends ga je met je machine op weg naar een klus in Den Helder.’s Middags sta je weer in Zaanstad. Je trekt van het ene project naar het andere. En iedere keer ligt er een concrete uitdaging voor je: vierkante meters asfalt binnen een strakke tijdslimiet.

Planning in de wegenbouw is cruciaal. Al het werk moet naadloos op elkaar aansluiten. Jij bent verantwoordelijk voor een perfecte uitvoering. Daarvoor heb je contact met de klant. En je zorgt dat ‘jouw’ machine en vrachtwagen in orde zijn. Voor het verwisselen van de freesbeitels draai je je hand niet om. Andere kleine problemen los je ter plekke op.

Niemand kan beter uitleggen hoe het is om machinist te zijn bij Freesmij, dan onze machinisten zelf. Lees daarom de interviews met Robert de Kock in de Materieelkrant en met Noud Kersten in De Machinist.

Download interview Robert de Kock

Download interview Noud Kersten

Download publicatie "De Aanpakkers van Freesmij"