Sloop Noordzeebrug

Woensdagochtend 19 februari 2014 werd het startsein gegeven voor de sloop van de Noordzeebrug. De brug wordt vervangen door een hoger en breder exemplaar. Hoofdingenieur Poel en gedeputeerde Boumans hadden de eer om de eerste meters van de brug te slopen met een freesmachine van Freesmij. Vervolgens werd door alle betrokken geproost met een glaasje Berenburg.

De sloop en nieuwbouw van de Noordzeebrug is de belangrijkste fase van het project aan de kop van de Bedunerweg. De nieuwe brug moet drie meter hoger worden, zodat er schepen met meer containers onderdoor kunnen. Bovendien wordt de kruising van de ringweg en de Bedumerweg ongelijkvloers gemaakt. Daarmee komen ook de verkeerslichten te vervallen. Eind volgend jaar moet alles klaar zijn.

Het onderstaande filmpje op You Tube geeft een goed beeld van het startsein en alle gebeurtenissen eromheen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=fYerZKKiWlQ 


Freesmij Triple XL

Met de komst van een extra brede freesmachine uit Amerika, kan Freesmij nu drie 3.80 machines voor haar werk inzetten.

Duurzamer Frezen

Met de levering van 13 nieuwe halve meter machines van Wirtgen is de volledige vloot van Freesmij nu geschikt voor Het Nieuwe Frezen.

Groot Onderhoud aan Kaagbaan Schiphol

Freesmij heeft in september en oktober van dit jaar....

Wirtgen-terrein in Windhagen kleurde geel, wit, blauw

Op het Wirtgen terrein in Duitsland, kwamen 16 medewerkers van Freesmij persoonlijk hun nieuwe frees in ontvangst nemen.