Henk Vreeswijk, Algemeen Directeur+31 (0)297 28 26 22


Wat ik voor Freesmij deed…
In Utrecht studeerde ik aan de HTS Weg en Waterbouw. Daarna deed ik in Groningen een kopcursus Bedrijfskunde aan de Hogeschool. Mijn eerste werkervaring was als materieelcoördinator en uitvoerder bij Dura Vermeer. Maar na vijf jaar, in 1993, startte ik bij Freesmij als regioleider. Daar waar operationele acties met mens en machine plaatsvinden, daar ligt mijn affiniteit.

Thuis komen…
Geboren in bouwjaar 1964 in Huizen, ben ik via Utrecht uiteindelijk in Hoofddorp beland. Onder de rook van Schiphol, één van onze grootste werklocaties, leggen mijn vier jongens meteen beslag op me zodra ik over de drempel stap. Hoofddorp is onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer, daarom bestaat mijn uitzicht voornamelijk uit polderlandschap. Helaas worden die prachtige asfaltfietspaden vervangen door tegelwerk; dat fietst toch niet!

Freesmij…
Freesmij freest inmiddels bijna veertig jaar. Innoveren is voor deze ‘jonge’ techniek essentieel en daarom belangrijk voor Freesmij. Door de jaren heen zijn onze machines steeds beter en betrouwbaarder geworden. De klant ziet een beter product op de weg en betaalt een lager tarief.

Specialisme…
Inmiddels ben ik allround, zeker nu Freesmij is uitgebreid met asfalteren en stabiliseren.

Project wat me is bijgebleven…
Ongeveer tien jaar geleden, op Hemelvaartsdag. Werken in het weekend was in die tijd ongewoon. Met vier grote machines startten we op de Zwanenburgbaan van Schiphol. Prachtig weer en ideale omstandigheden. Depot op het werk en gemotiveerde machinisten. Maar we waren nog geen tien minuten bezig of de freeswalsen waren kabelhaspels. De draden van de baanverlichting waren namelijk nog niet verwijderd. Twee uur lang hebben we draden geknipt en verwijderd. Maar daarna gewoon weer verder en na twee dagen frezen de schade ingehaald. Zoiets vergeet je niet...